Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt a párja a késelőnek, aki megölte Szabó Sándor korábbi bokszedzőt

2023. augusztus 22., kedd 21:19

Az egész országot megrázta a békéscsabai bokszedző, Szabó Sándor halála. A férfi egy hete halt meg, miután egy 27 éves érdi férfi szóváltásba került vele, és leszúrta. Most megszólalt az érdi férfi párja, és megpróbálta megvédeni a gyanúsítottat.

Ahogy azt korábban megírtuk, Szabó Sándor bokszedző egy békéscsabai hotel alkalmazottjaként dolgozott, ahol szóváltásba került egy vendéggel, aminek dulakodás és végül késszúrás általi halál lett a vége. A késelőt a rendőrök őrizetbe vették, és emberölés gyanújában indítottak ellene eljárást.

Azótaindítványozták a 27 éves K. Tamás letartóztatását, ennek eredményéről még nincs információnk. Továbbá előkerült egy biztonsági kamera felvétele is a gyilkosságról, amin a vádlott ügyvédje szerint jól látható, hogy jogos volt az önvédelme.

Most K. Tamás 22 éves kedvese nyilatkozott az esetről, azonban sem az arcát, sem a nevét nem szerette volna vállalni. Elmondása szerint azzal indult a konfliktus, hogy a hotel egyik pincérnőjével udvariatlanul viselkedett Tamás, de ezt egymás között hamar el is rendezték. Mint mondta, a hölgy után egy férfi pincértől Tamás szintén szeretett volna elnézést kérni, de ő ezt nem fogadta el, ez robbantotta ki a tragédiához vezető vitát.

A nő összetört lelkileg. Úgy fogalmazott:

szabályosan sokkot kaptam.

Elmondása szerint folyamatosan próbálta visszatartani a pincért és később Sándort is a támadástól, de a pincér elkezdte lefogni őt, így semmilyen módon nem fért oda Tamáshoz, hogy segítsen neki.

Rettenetesen sajnálatos, ami történt, de meggyőződésem, ha nincs a szúrás, ugyanúgy folytatták volna, verték volna Tomit, ahol érik. És akkor a mi oldalunkon történhetett volna tragédia

– fogalmazott a nő, amikor már a késszúrás esetét fejtegette.

Hozzátette: kedvese is tiszta vér lett, ezért bement a hotelba. Nem tudta, mit tegyen, így csak állt és várt. Állítása szerint a mentők érkezésekor Szabó Sándor még kommunikálni tudott, de azt mondta nekik, hogy nem érzi jól magát. 

Szabó Sándort érzi a valódi felelősnek

A nő nem vélte helyesnek a bokszedző viselkedését, szerinte ilyen helyzetben inkább kérdeznie kellett volna, „nem rögtön leütni” az illetőt. 

A rendőrség először a nőt is meg akarta gyanúsítani, de végül csak tanúként hallgatták ki, ezért hazamehetett. Nem tudtak azóta beszélni egymással a kedvesével, a rendőrség még mindig nyomoz emberölés vádjával – írja a Blikk.

Rovatok