Index Vakbarát Hírportál

Pálffy István az Indexnek: Jól vagyok

2023. augusztus 23., szerda 14:11

Egy nappal a kirúgása után sem kívánt nyilatkozni a tévés szakember, aki nyugodt hangon fogadta lapunk munkatársának hívását.

Viharos gyorsasággal került le a képernyőről, mindössze egyetlen adás után, Pálffy István, akitől már kedden megvált új munkahelye, a Hír TV. Az egykori országgyűlési képviselő, majd dublini nagykövet 13 év után tért vissza a műsorvezetői székbe: a Napi Aktuálist vezette, igaz, nem sokáig.

Gyors távozás

Hétfő este ugyanis a Márki-Zay Péterrel készült interjú egy pontján elég furcsa kijelentést tett. Mint mondta: „türelemmel kell lenni egy olyan betegség iránt is, mint a pedofiloké”.

A fenti mondat óriási port kavart kedden, és már tegnap délután összehívott a Hír TV vezetése egy szerkesztőségi értekezletet, ahol a munkatársakkal közölték a hírt, amely szerint azonnali hatállyal megválnak a műsorvezetőtől. 

Később, az esti adásban fel isolvastak egy közleményt, amelyben elhatárolódtak Pálffy szavaitól.

Mint írták: „a Napi Aktuális című műsorban Pálffy István műsorvezető élő adásban olyan állítást és véleményt fogalmazott meg, amely teljesen összeegyeztethetetlen csatornánk elveivel és hitvallásával. A Hír TV elhatárolódik minden olyan kijelentéstől amely a pedofíliát támogatja, felmenti vagy népszerűsíti. A csatorna vezetősége ezúton is elnézést kér mindenkitől, akit ez a kijelentés megsértett vagy érzékenyen érinthetett”.

Pálffy István szűkszavúan válaszolt

Az Index szerda délután érte el Pálffy Istvánt, aki nyugodt hangon fogadta hívásunkat. A konkrét esetről nem kívánt nyilatkozni, így sem a tévében elhangzottakról, sem a kirúgásáról nem tudtuk kérdezni, mindössze annyit közölt lapunkkal, hogy jelenleg „jól van”. Arra a kérdésre, hogy mik a tervei a jövőre nézve, egy kisebb sóhaj után ismét közölte, hogy nem kíván nyilatkozni, majd elköszönt munkatársunktól.

Pálffy István helyét már kedd este M. Dobos Marianne vette át a Napi Aktuális című műsorban.

Rovatok