Index Vakbarát Hírportál

Videón, ahogy a Balatonba zuhant a rendőrségi helikopter

2023. szeptember 7., csütörtök 16:09 | aznap frissítve

Lezuhant egy rendőrségi helikopter Balatonszéplak közelében csütörtökön délután. A gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki. A balesetnek nincs súlyos sérültje, a rendőrség vizsgálja az ügy körülményeit.

Balatonszéplak alsónál, Zamárdiban lezuhant egy légi jármű csütörtök délután. Áldozatokról egyelőre nem érkezett információ – közölte a Somogy vármegyei hírportál. 

A lap úgy tudja, hogy a helikopter a vízbe zuhant és elmerült a vízben.

A balesethez mentőhelikopter is érkezett, a rendőrség vizsgálja az incidenst.

A portál megjegyzi, hogy a közelben lévő vitorlásverseny biztosítását végző rendezők mentették ki a helikopter utasait a vízből.

Egy haditechnikával foglalkozó oldalon is arról írtak, hogy a rendőrség helikoptere zuhant le. 

A helikopter elmerült, de a legénységét azóta ki is mentették, a honvédség egyik kutató-mentő Mi-17-e pont a levegőben volt

– írták az oldalon, ahol egy Zamárdiban készült helyszíni fotót is megosztottak, vélhetően a honvédségi helikopterről. 

Videón, ahogy lezuhant

A balesetről azóta a rendőrség saját honlapján és Facebook-oldalán is beszámoltak, és közölték, hogy

egy MD 500E típusú helikopter zuhant a Balatonba. 

Megerősítették: a balesetnek nincs súlyos sérültje, és a körülmények vizsgálata folyamatban van.

Mindeközben egy videó is napvilágot látott arról, hogy a helikopter miként zuhant le. 

A vízbe ugrálást gyakorolhatták a rendőrök

Nemrég arról adott hírt a sonline.hu, hogy a napokban

 a helikopterről vízbe ugrálást gyakorolják a rendőrök a Balatonnál.

„Hogy minden helyzetben a megfelelő döntést tudják velük meghozni a Készenléti Rendőrség (KR) pilótái, rendszeresen gyakorlatozniuk kell. A héten is ilyen tréning zajlik a Balatonnál” – írta a lap.  

A rendőrségi közleményben is arról írtak, hogy egy gyakorlat közben történt az eset.  „A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, 2023. szeptember 7-én 14 óra 44 perckor Balatonszéplak közelében, a parttól kb. 300 méterre – jelenleg tisztázatlan okból – a tó vizébe zuhant egy MD 500E típusú helikopter. A gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki és komolyabb sérülés nélkül partra szállította őket”. 

A mentőhelikopter 15 óra után hagyta el a helyszínt – közölte a sonline.hu. A lap úgy tudja, hogy a baleset közelében búvárok mérik fel a műszaki mentés lehetőségeit. 

Kiemelték a helikoptert a Balatonból

A mentést végző motorcsónakos az RTL Híradónak elmondta, hogy a két lezuhant rendőr sokkos állapotban volt a baleset után. Az Országos Mentőszolgálat a csatorna kérdésére megerősítette, hogy könnyű sérülésekkel vitték a pilótákat a sürgősségi osztályra.

Az Index videós stábja a baleset után, késő délután a helyszínre érkezett. Videónkon az is látható, hogy miként emelték ki a vízből a helikoptert. Először egy markolóval ellátott hajó, a Sió közelítette meg a helikoptert. Onnan merültek alá a Katasztrófavédelem búvárai, akik egy felfúvódó anyag segítségével hozták a felszínre a járművet.

Ön is látta? Van fotója, vagy videója?
Küldje el nekünk!

(Borítókép:  Kiemelik a vízből a Balatonba zuhant rendőrségi helikoptert Balatonszéplak közelében 2023. szeptember 7-én. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

Rovatok