Index Vakbarát Hírportál

Emiatt zuhanhatott a Balatonba a rendőrségi helikopter

2023. szeptember 7., csütörtök 21:24

Az Index stábja levideózta, hogy miként emelték ki a Balatonból azt a helikoptert, amely csütörtökön zuhant a Balatonba.

Mint előzőleg megírtuk, egy gyakorlat közben lezuhant egy MD 500E típusú rendőrségi helikopter Balatonszéplak közelében csütörtökön délután. A zuhanásról videó is készült.

A gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki. A balesetnek nem volt súlyos sérültje, a rendőrség vizsgálja az ügy körülményeit.

Az Index videós stábja a baleset után, késő délután a helyszínre érkezett. Videónkon az is látható, hogy miként emelték ki a vízből a helikoptert.

Először egy markolóval ellátott hajó, a Sió közelítette meg a helikoptert. Onnan merültek alá a Katasztrófavédelem búvárai, akik egy felfúvódó anyag segítségével hozták a felszínre a járművet. A kiemelés este 19.00 körül kezdődött meg, és 19.20-ra sikeresen lezajlott.

Munkatársunk azt is elmondta, a zuhanásról készült videó alapján egy szakértő úgy véli, hogy 

valószínűleg a helikopter hátsó rotorjának meghibásodása okozhatta a problémát.

A pontos okot persze a hivatalos vizsgálat állapítja meg, amely már meg is kezdődött. 

A vízbe ugrást gyakorolhatták a rendőrök

sonline.hu arról adott hírt, hogy a napokban

 a helikopterről vízbe ugrálást gyakorolják a rendőrök a Balatonnál.

„Hogy minden helyzetben a megfelelő döntést tudják velük meghozni a Készenléti Rendőrség (KR) pilótái, rendszeresen gyakorlatozniuk kell. A héten is ilyen tréning zajlik a Balatonnál” – írta a lap.  

(Borítókép: Vasvári Tamás / MTI)

Rovatok