Index Vakbarát Hírportál

Csaknem 42 millió forintot sikkasztott el a játékfüggő polgármester

2023. szeptember 20., szerda 17:22

A Siklósi Járási Ügyészség négy év börtönbüntetést kért Siklósnagyfalu község egykori polgármesterére. A szerencsejáték-függő férfi csaknem 42 millió forintot sikkasztott el az önkormányzattól.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, 2021-ben sikkasztás gyanúja miatt tartóztatták le Siklósnagyfalu polgármesterét. 

A Siklósi Járási Ügyészség vádat emelt a volt polgármesterrel és élettársával szemben, akik csaknem 42 millió forintot sikkasztottak el az önkormányzattól – írja a Baranya Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2010 és 2021 között Siklósnagyfalu polgármestere volt. Élettársa az Önkormányzati Hivatalánál dolgozott és önkormányzat bankszámláihoz is hozzáfért. A nő folyamatosan utalt át összegeket a volt polgármester és a saját bankszámlájára is. A pénzt részben saját szükségleteikre fordították. 

Négy év alatt 34 millió forintot használtak fel

A Siklósnagyfalu Növénytermesztési Szolgáltató Szociális Szövetkezetet 2015-ben alapították, amelynek vezető tisztségviselője a polgármester volt. A szövetkezet bankkártyáit többször is jogosulatlanul használta. A pénzt szerencsejáték-szenvedélyének finanszírozására fordította.

A község vezetője négy év alatt csaknem 34 millió forintot használt fel a szövetkezet pénzéből, ebből az élettársával közösen 8 millió forintot költöttek el.

A volt polgármester és párját bűnösnek találták költségvetési csalás és sikkasztás miatt. A Siklósi Járási Ügyészség egyezséget kötött a vádlottakkal, így a polgármesterre négy év börtönbüntetés kiszabását kérték – olvasható a közleményben.

Rovatok