Index Vakbarát Hírportál

Meghibásodott a Sopronból indult InterCity

2023. szeptember 22., péntek 16:19

A Sopronból 12:21-kor Tatabányára elinduló Kékfrankos InterCity (IC 995) Győrszentiván állomáson meghibásodott – közölte a Mávinform.

A vonat utasai a Liszt Ferenc EuroCityvel (EC 145) utazhatnak tovább, ami a rendkívüli körülményekre való tekintettel Győrszentivánon, Komáromban, és Tatán is megáll.

A Tatabányáról Budapestre tartóknak a zsúfoltság elkerülése érdekében a Liszt Ferenc EC helyett a közvetlen IC-pótlóbuszokat javasolja a MÁV.

A szerelvényforduló miatt a Tatabányáról 15 órakor Szombathelyre induló Savaria IC (926) csak Győrszentivántól közlekedik, várhatóan 45-55 perc késéssel. Utasai a Tatabányáról 15:17-kor Győrbe továbbinduló S10-es vonattal (4816) utazhatnak Győrig, ahol az átszállás biztosított.

Nagyszabású felújítás kezdődött

Mint írtuk, a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonal Biatorbágy és Szárliget közötti, csaknem 29 kilométeres szakaszának felújítása hétfőn vette kezdetét. A munkálatokkal a tervek szerint három hónap alatt végez a vasúttársaság leányvállalata.

A részleges vágányzár október 26-áig tartó első ütemében a bal vágányt érinti az átépítés, ezért menetirányonként és óránként egy személyszállító vonat haladhat át a tehervonatokon kívül.

Rovatok