Index Vakbarát Hírportál

Ismét lecsapott a TEK, ezúttal egy Békés vármegyei férfire

2023. szeptember 26., kedd 14:40

Rendőrségi akció zajlott múlt hétvégén egy Békés vármegyei lakótelepi lakásnál, ahová a TEK is kivonult, illetve közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség. A TEK munkatársai egy magyar állampolgárságú férfit fogtak el.

Rendőrségi akció volt egy Békés vármegyei lakótelepi lakásban az elmúlt szombaton – jelezte a Beol.hu több olvasója is a lapnak. Speciális rendőri egységek bevetéséről, házilag gyártott robbanószerekről szóló hírek terjedtek el a városban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta a lapot, hogy „szeptember 23-án Békésen a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozásában, az ő felkérésükre a TEK munkatársai egy magyar állampolgárságú férfit fogtak el”. Mivel folyamatban lévő eljárásról van szó, további részleteket nem közöltek.

A Beol.hu nem hivatalos értesülései szerint több, házilag gyártott robbanóanyagot is találtak a lakásban.

Több hasonló is eset volt mostanában

Mint ismert, múlt szerdán este egy esztergomi családi háznál történt robbantásAz épülethez a robbanás előtt a rendőrök is kivonultak intézkedni. A robbanás következtében a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nem volt köztük. Az elkövető is meghalt a robbanásban.

Egy nappal később pedig egy 48 éves férfi fenyegetőzött háza felrobbantásával Kisbajcson. A rendőrök azonnal a megadott címre mentek, és a háza előtt elfogták a férfit.  Az ingatlanban a szükséges intézkedéseket elvégezték, robbanás nem történt.  A kisbajcsi férfit az egyenruhások a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol ellene – őrizetbe vétele mellett – közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. 

Rovatok