Index Vakbarát Hírportál

Valami nem stimmel a magyar–szerb határnál

2023. szeptember 27., szerda 06:12

Több lövést is leadtak egy szerb–magyar közös járőrcsoportra Mórahalom térségében szeptember 21-én késő este. A lövéseket feltehetően több sorozatlövő fegyverből, nagy valószínűséggel illegális bevándorló hátterű embercsempész bandák tagjai adták le.

Automata fegyverekkel lőtték a szerb–magyar közös járőrcsoportot – írja a police.hu. Szerbia irányából a légtérbe, majd feléjük leadott legalább négy egyes, majd több rövid sorozatlövést észlelt Mórahalom térségében az ideiglenes biztonsági határzárnál szeptember 21-én 22 óra 30 perckor egy négy főből álló szerb–magyar közös járőrcsoport.

A rendőrök egy, a közvetlen közelükben becsapódó lövedék hangját is jelentették parancsnokaiknak, akik azonnali kivonásukról határoztak, így a rendőrök kihátráltak a tűzvonalból. Személyi sérülés nem történt. A lövéseket feltehetően több sorozatlövő fegyverből, nagy valószínűséggel illegális bevándorló hátterű embercsempész bandák tagjai adták le.

A szerb és a magyar fél a határrendsértés kivizsgálása érdekében határtalálkozót tartott, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított.

Korábban az Index is beszámolt róla, hogy egy Szerbiából Magyarországra átmászó férfi gépkarabéllyal biztosította 13 illegális bevándorló határsértését. Nem jutottak sokáig, fél kilométer után feltartóztatták őket a rendőrök.

Rovatok