Index Vakbarát Hírportál

Az ősz leghidegebb reggele: 1,7 Celsius-fokig hűlt le a hőmérséklet egy településen

2023. október 5., csütörtök 12:07

Az idei ősz eddigi leghidegebb reggele volt a csütörtöki: Zabarban 1,7 Celsius-fokig süllyedt a hőmérséklet.

Szerdán hidegfront vonult át az országon, így helyenként kisebb eső, záporeső is kialakult. Sokfelé erős, viharos széllökések voltak.

A naplementével gyorsan csökkent a hőmérséklet, ez pedig a mostani szezon eddigi leghidegebb éjszakájához vezetett – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Döntően 3 és 10 fok közötti értékeket mértek. Zabarban 1,7 fokig süllyedt a hőmérséklet.

A bejegyzéshez készített infografika szerint a legmelegebbet csütörtök hajnalban Budapesten, az állatkerti állomásnál regisztrálták, 11,4 Celsius-fokot.

Csütörtökre elvonul a hidegfront

Ahogy az Index beszámolt róla, csütörtökön igazi napsütéses őszi idő lesz hazánkban, és csak fátyolfelhők alakulhatnak ki elszórtan, csapadék nem valószínű. Kora reggel helyenként ködfoltok képződhetnek a hűvös 5–10 fokos hőmérséklettől. A szélvédett északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. A napközbeni hőmérséklet országszerte 20–25 fok között alakulhat.

Pénteken eleinte sok lesz a fátyolfelhő, de napközben már ragyogó napsütésre és csapadékmentes időre készülhetünk. Gyenge, mérsékelt lesz az északi–északnyugati szél. Hajnalban 6–12, míg délután 19–24 fok között alakul a hőmérséklet – írta az Időkép.

Rovatok