Index Vakbarát Hírportál

A Budapesti Közművek vezérigazgatója válaszolt: Kocsis Máté szerepe Foxi Maxi jelentőségű

2023. október 6., péntek 20:32

Mártha Imre azután ment neki a politikusnak, hogy Kocsis Máté éles bírálatot fogalmazott meg Karácsony Gergellyel szemben a BKV-s és BKK-s vezetőknek odaítélt prémiumokkal szemben. Mártha Imre ezt követően megélhetési politikusnak nevezte a Fidesz frakcióvezetőjét.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy összesen három BKK-s, valamint hat BKV-s vezető kap prémiumot. Ezek összege elérheti a 65 millió forintot, de a Fővárosi Önkormányzat korábban az Indexnek válaszolva jelezte, hogy miért tartják indokoltnak ezt a prémiumot, amely nem jár automatikusan a vezetőknek.

Utóbb az is kiderült, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője is megszavazta a jutalmat, bár bírálta érte a napokban a főpolgármestert.

Ezt követően Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője sem hagyhatta ki, hogy beszóljon Karácsony Gergelynek, sőt még a „Gyurcsány-szálat” is megtalálta a történetben, ugyanis kiemelte a vezetők közül Mártha Imrét, a Budapesti Közművek vezérigazgatóját, akit Gyurcsány Ferenc korábban dicsért.

Gyurcsány Ferenc nemrég így szólt: »azt gondolom, hogy a hozzánk közel álló világ fogja vezetni Budapestet a jövő évi választások után is (!)«. Mártha Imre is, mert ő annyira szuper. Gyurcsány róla azt mondta, hogy »több Mártha Imrét szeretne«

– írta Kocsis.

Mártha Imre kemény választ fogalmazott meg

Erre pedig most Mártha Imre is válaszolt. A bejegyzését azzal a felütéssel kezdte, hogy Kocsis Máté szerinte „egzisztenciapolitikus”.

Néztem, mit irt Kocsis Máté egzisztenciapolitikus úr, aki életében nem dolgozott nagyvállalatnál, komolyabb vállalkozásban vagy egyéb, a gazdasági életben hasznos helyen

– írta Mártha. 

Majd azzal folytatta, hogy szerinte Kocsis Máténak ehhez nem sok köze van, mert nem releváns megszólaló.

Ha majd egyszer sikerül neki elvégezni az angliai Cambridge-i Egyetemet (nekem ösztöndíjjal sikerült), és évtizedekig több ezer fős hazai és nemzetközi közmű társaságokat irányítani (volt tisztem vezetni többek között az MVM Csoportot, az Invitel Csoportot, jelenleg a Budapesti Közműveket), akkor érdemes lesz figyelni a gazdasági, cégvezetési ügyekkel kapcsolatos mondanivalójára. Addig szerepe csak foxi-maxi jelentőségű ebben a kérdésben

– fogalmazott. 

Ezt követően ki is jelentette, nem lesz politikus, „de megélhetési politikus Kocsis úr helyében”  érdeklődne „az állami energetika összeomló ügyfélszolgálatai és a kisiklott vasúti közlekedés illetékesei körében”.

Emlékezetes, hogy Mártha Imre két éve zajlott egy nagyobb lejáratókampány a nyaralása, életmódja miatt.

Rovatok