Index Vakbarát Hírportál

Mindent tagad a zuglói férfi, aki kisgyermeke jelenlétében ölte meg a párját

2023. október 6., péntek 21:25

Lezárta a nyomozást a rendőrség annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint megfojtotta élettársát tavaly áprilisban Zuglóban. A gyilkosság idején otthon volt a nő 8 éves kisfia, a segélyhívót is ő tárcsázta. A férfi elmenekült, moziba ment az anyjával.

Még 2022 áprilisában történt a gyilkosság Zuglóban: egy férfi végzett az élettársával úgy, hogy a nő nyolcéves gyermeke is a lakásban volt.

Akkor a nyolcéves kisfiú telefonált a 112-es segélyhívó számra, és azt mondta a diszpécsernek, hogy az édesanyja rosszul van.

A mentők megpróbálták újraéleszteni a harmincéves nőt, de már nem tudtak segíteni rajta. A férfi a kezdetektől tagad, azt állítja, amikor elment otthonról, akkor a nő még élt. A férfi akkor az édesanyjával találkozott, akivel moziba ment, ahol a rendőrök elfogták, amiről a videót itt lehet megtekinteni. 

Ettől függetlenül elismerte, hogy gyakran veszekedtek. A rendőrség a nyomozást lezárta, így az ügy az ügyészségnél van.

A gyanúsított továbbra is tagadja a bűncselekmény elkövetését. Jelenleg is letartóztatásban van, az eljárásban való részvételének biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt. Az ügyészség hamarosan dönt a vádemelésről

– mondta Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője az RTL Híradónak.

A férfi volt már büntetve, négy évet kapott szexuális erőszak és zaklatás miatt. 2021 végén szabadult, de csak feltételesen volt szabadlábon.

Rovatok