Index Vakbarát Hírportál

Melegvíz-átadó ünnepséget tartottak az ELTE TTK-n

2023. október 7., szombat 17:38

Egy évvel ezelőtt az energiaárakra és a takarékosságra hivatkozva zárták el a meleg vizet az ELTE épületeiben. A természettudományos laboratóriumoknak is helyet adó lágymányosi campuson azonban a meleg víz visszakapcsolását követően több száz állat pusztult el a vezetékek átmosására használt hipó miatt. A dolgozók most egy melegvíz-átadó ünnepséggel ünnepelték meg, hogy újra van meleg víz az ELTE TTK-n.

Köszöntjük a melegvíz-átadó ünnepség vendégeit! – olvasható a mosdócsapok fölé kihelyezett A4-es papírokon az ELTE TTK épületében. Az intézmény lágymányosi campusán egy évvel az után, hogy az energiaárakra és a takarékosságra hivatkozva elzárták, most újra van meleg víz. A dolgozón ennek annyira örültek, hogy átadóünnepséget rendeztek, ahol még egy szalagot is átvágtak.

Mint megírtuk, a természettudományos laboratóriumoknak is helyet adó lágymányosi campuson október elsején állították vissza a melegvíz-szolgáltatást, azonban akadt egy kis bökkenő.

Mivel attól féltek, hogy a pangó vezetékekben megtelepedhetett valami, így hipóval mosták át a rendszert annak újraélesítése előtt. Az elvileg zárt rendszerről viszont kiderült, hogy mégsem annyira zárt, mert hipó került a központi lágy vizes rendszerbe, ezzel több száz állat halálát okozva.

Rovatok