Index Vakbarát Hírportál

Török Gábor: Az Orbán-rendszer Orbán Viktor után is életképes maradhat

2023. október 9., hétfő 09:08

Török Gábor politikai elemző a 444-nek adott interjúban beszélt a magyar politikai rendszer jelenlegi stabilitásáról, az Orbán-rendszer jövőképéről és a hatalmi erőfölényről.

Török Gábor szerint a változás esélye évről évre csökken, miközben a domináns párt erőfölénye nő. Az elemző felveti a lehetőséget, hogy a jövőben akár Hatvanpusztáról is irányítható lenne az ország. Az interjúban elhangzott főbb megállapítások:

Már nem olyan vonzó a Fidesz?

Az elemzés szerint a nyár végén – megegyezően az előző, augusztus eleji méréssel – a felnőttek 27 százaléka szavazna egy most vasárnap esedékes parlamenti választáson a Fidesz–KDNP-re. A teljes választókorú népesség körében nem történt változás, míg a biztos szavazó pártválasztók 45 százaléka támogatná most vasárnap a Fidesz–KDNP-t.

A TAVALYI VÁLASZTÁSOK ÓTA EZ A PÁRT LEGALACSONYABB MÉRT NÉPSZERŰSÉGE.

Ez azt jelenti, hogy a Fidesz a 2022-es választási eredményéhez képest a teljes népességben mintegy kilenc, a biztos szavazó pártot választók körében pedig nagyjából hét százalékpontot veszített – írja az IDEA Intézet 2023. augusztus 28. és szeptember 8. között készített reprezentatív kutatásában.

Rovatok