Index Vakbarát Hírportál

Lecsaptak a budapesti rendőrök: csaló taxisokat büntettek

2023. október 16., hétfő 20:39

Éjszakai ellenőrzést tartott a rendőrség a társhatóságok munkatársaival az elmúlt hétvégén. Az akcióban 325 taxit állítottak meg, több engedélyt visszavontak, és egy körözött sofőrt is elfogtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságok munkatársaival tartott közös ellenőrzést október 13-án és 14-én éjjel. 

Többek között a pesti alsó rakparton, az V. kerületi Erzsébet téren és környékén, valamint a X. kerületben járőröztek. A kétnapos akcióban összesen 325 taxit ellenőriztek – közölte a police.hu.

A rendőrök elfogtak egy kábítószeres befolyásoltság alatt álló, valamint egy kábítószert birtokló taxivezetőt is. 

Ezen túlmenően a közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket is találtak. Egy esetben egy vezetéstől eltiltott sofőrrel szemben is eljártak.

A BKK taxiellenőrei 11 jegyzőkönyvet vettek fel: négy esetben taxióra nélküli személyszállítás, kétszer árdrágítás, eltérő tarifa használata miatt. Egy esetben törölték az adatokat a taxiórából, de engedély nélküli személyszállítás és érvénytelen drosztengedély is előfordult. 

Mint írták, összesen 10 eljárás indult nyugtaadási kötelezettség, foglalkoztatásbejelentés elmulasztása, valamint adószám nélkül végzett tevékenység miatt.

A közlekedési hatóság két esetben visszavonta a jármű műszaki engedélyét rossz műszaki állapot és engedély nélküli átalakítás miatt. A feltárt szabályszegések miatt 11 drosztengedélyt vontak vissza.

Hozzátették: hasonló ellenőrzések a későbbiekben is várhatók.

Rovatok