Index Vakbarát Hírportál

A rendszámot leszerelve menekült a magyar audis a temetőből, miután a sírok közé csapódott az autójával

2023. november 5., vasárnap 12:33

Szombatról vasárnap virradóra súlyos közlekedési baleset történt Uszód belterületén. A Dunaszentbenedekről Kalocsa irányába tartó sofőr kanyarodás közben elveszítette a kontrollt az autója fölött, az irányíthatatlanná vált Audi így a temető kerítését letarolva a sírkertben oldalára borulva landolt.

A figyelmetlen sofőr feltehetően nem törődött a megromlott útviszonyokkal, túl gyorsan vette be a kanyart az esőben, és megcsúszott a vizes úton. Ennek következtében átsodródott a bal oldalra, és letarolta a temető kerítését. Ezután az autóját egy sírkő megdobta, a jármű megpördült, aztán az oldalán állt meg.

A sofőr valahogy kikászálódott a kocsiból – ez nem volt egyszerű, mert a vezetőoldali ajtók nem voltak nyithatók –, és gyorsan leszerelte az Audi elsődleges azonosítására alkalmas rendszámtáblát, mielőtt bárki felfedezte volna a sírkő megrongálásával járó balesetet, írja a KALOhírek.

A felelősségre vonást azonban így sem úszhatja meg, mert az Audi az alvázszám alapján könnyen beazonosítható. De lehet, erre sem lesz szükség, ugyanis az autót és annak vezetőjét is ismerik a helybéliek.

A KALOhírek helyi forrásai tudni vélik, hogy a jármű középkorú tulajdonosa rengetegszer megtehette már ezt az utat, mivel úgy hírlik, géderlaki lakos, vagy legalábbis a családja ott él.

Persze elképzelhető, hogy most nem ő vezette a kocsit, a helyi rendőrök a nyomozás során megtekinthetik a felvételeket, amiket az érintett települések biztonsági kamerái rögzítettek, hogy kiderítsék az igazságot.

Rovatok