Index Vakbarát Hírportál

Lezsák Sándor próbálta jó kedvre deríteni L. Simon Lászlót, így sikerült

2023. november 7., kedd 22:08

„Lélekemelő” beszélgetéssel próbálta jó kedvre deríteni Lezsák Sándor az igazgatói posztjától megfosztott L. Simon Lászlót. Az eredmény nem lett maradéktalanul sikeres.

Lezsák Sándor parlamenti alelnök a közösség oldalán osztott meg egy fényképet arról, ahogyan a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói posztjáról minap elbocsájtott L. Simon Lászlóval kávéznak.

Ma kora délután próbáltam jobb kedvre deríteni L. Simon László barátomat. Csak egy kicsit sikerült.

– írta Lezsák.

A fénykép alapján valóban nem volt maradéktalanul sikeres Lezsák Sándor próbálkozása, azonban L. Sinom László elsőként kommentelt a parlamenti alelnök posztjához.

Nagyon jó és lélekerősítő beszélgetés volt. Köszönöm.

– írta.

Ahogyan arról az Index is tudósított, Csák János kulturális és innovációs miniszter november 6-án, hétfőn, azonnali hatállyal elbocsátotta L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját.

A főigazgató távozásának az volt az oka, hogy a Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezésére – a Magyar Nemzeti Múzeumból kitiltották a 18 éven aluliakat a 2023. november 5-ig tartó kiállításról, mert az sérti a gyermekvédelmi törvényt, azonban Csák János kifejtette: L. Simon pályája elismerésre méltó, de vezetőnek alkalmatlan, aki nem tudja betartatni a törvényeket.

A politikus közösségi oldalán reagált a történtekre, kiemelve, hogy a döntést tudomásul vette, de nem tudja elfogadni. L. Simon László szerint „a World Press Photo kiállítás képeinek bemutatásával a múzeum szándékosan semmilyen jogszabályt nem sértett meg″.

Rovatok