Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor különleges hadgyakorlatra megy

2023. november 13., hétfő 13:58

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn ellátogat az Adaptive Hussars 2023 helyszíneire. A Magyar Honvédség a NATO-erők részvételével többnemzeti országos hadgyakorlatot tart novemberben, hogy teszteljék Magyarország védelmi képességeit.

A kormányfő Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Böröndi Gábor, a Honvéd Vezérkar főnöke társaságában indult Kelet-Magyarországra, ahol a hazánk védelmi képességeit tesztelő, több ezer katonát megmozgató műveletek zajlanak – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor a katonai vezetők jelentését is MEGHALLGATTA a hadgyakorlat eddigi tapasztalatairól.

Mint korábban írtuk, a Magyar Honvédség katonai műveleteket hajt végre az ország több pontján, erősítve a Magyar Honvédség és a civil közigazgatás közti együttműködést.

Az Adaptive Hussars 23 a drasztikusan romló biztonsági helyzetben lehetőséget teremt a magyar haderő ütőképességének erősítésére, egyúttal megmutatja, hogy Magyarország megbízható tagja a szövetségnek, a Székesfehérváron felállított NATO-parancsnokság, valamint a Magyarországon települt NATO-harccsoport hazánk kiemelt szerepét bizonyítja a keleti szárny vonatkozásában – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

Hozzátette, hogy védelmi kiadásaink már jóval a vállalt határidő előtt elérték a GDP 2 százalékát.

A veszélyek korát éljük, háború, illegális migráció és azzal együtt terrorveszély sújtja Európát. A magyar kormány számára a béke megőrzése, Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, amit egy jól kiképzett honvédség tud garantálni, ezért a Magyar Honvédség vezérkari főnökével, dr. Böröndi Gábor vezérezredessel közösen Adaptive Hussars 23 néven a korábbiaknál jóval átfogóbb gyakorlatot rendeltek el

– hangsúlyozta korábban Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Rovatok