Index Vakbarát Hírportál

Az Európai Bizottsághoz fordul a DK a 700 milliárd forintot érő autópálya-koncesszió ügyében

2023. november 19., vasárnap 10:35

Tavaly nyáron Mészáros Lőrinc és Szíjj László köre kapta meg 35 évre a magyar autópályák üzemeltetését. Az azóta eltelt időben még több részlet kiderült: megdrágultak az autópálya-matricák, most pedig friss számítások szerint akár 700 milliárd forintnyi profit is ütheti az oligarchák markát az üzleten – figyelmeztetett a Demokratikus Koalíció közleményben.

A párt szerint Orbán Viktor politikája kizárólag a milliárdos elitnek kedvez. Ezért is fordultak már tavaly az Európai Bizottsághoz, az ellenzéki politikusok arra voltak kíváncsiak, hogy sérti-e az uniós jogot a megállapodás.

A 700 milliárdos nyereségből most kiderült, hogy igazunk volt: egyedül a lopásról szólhat az üzlet, így a Bizottságot tájékoztatni fogjuk a legújabb részletekről

– közölte a DK, hozzátéve, hogy „az ilyen arcátlan milliárdos lopások eredménye, hogy az unió nem bízik a kormányban”, és „Orbán hibájából nem kaphatjuk meg az uniós támogatásokat”.

A párt úgy véli: Magyarországnak szociáldemokrata fordulatra van szüksége ahhoz, hogy „végre ne a milliárdos elitről, hanem a tisztességesen dolgozó magyarokról szóljon a politika”.

Rovatok