Index Vakbarát Hírportál

Kiengedték a börtönből az Árpád hídi gázolót

2023. november 24., péntek 13:42

Szabadon engedték a börtönből a 34 éves férfit, aki július elején halálra gázolt egy kerékpárost az Árpád hídon. A rendőrség korábban bűnismétlés veszélye miatt tartotta letartóztatásban a tragédia elkövetőjét.

Megszüntette a rendőrség az Árpád hídi tragédia elkövetőjének letartóztatását – számolt be a 24.hu.

A lap megkeresésére Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője megerősítette, hogy

a 34 éves férfi kiszabadult a börtönből, és jelenleg házi őrizetben van.

A hatóságok október óta nyomkövető eszközzel figyelik a gyanúsítottat.

A Fővárosi Törvényszék augusztusban indítványozta, hogy hosszabbítsák meg a férfi letartóztatását legalább novemberig. Az Árpád hídi tragédia elkövetőjét július 9-én tartóztatta le a rendőrség, majd a Fővárosi Főügyészség elrendelte, hogy a bűnismétlés veszélye miatt börtönben maradjon a férfi. Az ügyben halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt büntetőeljárást indítottak, de a jogerős ítéletre még várni kell.

A baleset okozója elismerte, hogy gyorsan hajtott, ám tagadta, hogy versenyzés történt volna. A rendőrség sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a Mercedes sofőrje azt állította: azért növelte a sebességét, mert a BMW-s rátapadt. 

A történtekről korábban egy videót is megosztott a rendőrség.

A vádlott egy 26 éves kerékpáros halálát okozta 

Ahogy az Index beszámolt róla, július elsején horrorisztikus közlekedési baleset volt az Árpád hídon a hajnali órákban. A szemtanúk szerint a 34 éves sofőr két BMW-vel kezdett spontán utcai versenyzésbe a Róbert Károly körút Teve utcai kereszteződésétől az Árpád hídig.

Az elöl haladó Mercedes 137 km/h-val hajtott fel az Árpád hídra a megengedett 70 helyett. A 690 lóerős Mercedes AMG az Árpád hídon haladt a budai irányba, amikor a sofőr elvesztette az uralmát az autó felett, majd többször megpördült, és átszakítva a szalagkorlátot, elgázolt egy biciklist. A RACE-001 rendszámú autó ezek után továbbcsúszott, nekiment egy autónak, majd a tetejére fordulva állt meg.

A 26 ÉVES KERÉKPÁROS ÉLETÉT MÁR NEM TUDTÁK MEGMENTENI. 

A történtek után tüntetést szerveztek az Országos Rendőr-főkapitányság épületéhez, majd Lázár János bejelentette, hogy vizsgálják a KRESZ módosítását. Az elmúlt időszakban az Árpád hídon többször is tartott ellenőrzést a rendőrség, de így is volt, aki több mint 170 kilométer per órás sebességgel száguldott végig a Duna felett.

(Borítókép: Összeroncsolódott személygépkocsi az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

Rovatok