Index Vakbarát Hírportál

A Momentum is beállt Karácsony Gergely mögé

2023. november 30., csütörtök 10:37

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője Karácsony Gergely főpolgármesterrel karöltve jelentették be, hogy a Momentum Karácsony Gergelyt támogatja a jövő évi főpolgármester-választáson. Jelenleg a DK, a Párbeszéd és most már a Momentum Mozgalom is Karácsony Gergely mögött.

Gelencsér Ferenc szerint „az elmúlt négy évben sikeres együttműködés volt a Momentum és Karácsony Gergely között. Budapest szabad és szabad is marad. A Momentumon nem fog múlni, hogy mindenhol egy az egy ellen induljon az ellenzék a Fidesz ellen, ezért is támogatjuk Karácsony Gergelyt”.

Karácsony Gergely és a Momentum között van közös alap. Ilyen a szabadelvűség és a zöldkérdés. Ezért sem kérdés számunkra, hogy Karácsony Gergelyt támogatjuk

– fogalmazott Donáth Anna.

Karácsony Gergely megköszönte a Momentum támogatását, és kijelentette, hogy ez kölcsönös.

A Momentum fontos része a fővárosi koalíciónak. Velük a legtöbb stratégiakérdésben közelebb álltunk egymáshoz, mint bármely másik párttal. Soproni Tamás és Pikó András remek polgármesterek, Kerpel-Fronius Gábor pedig remek főpolgármester-helyettesnek bizonyult

– mondta a főpolgármester.

A DK és a Párbeszéd is Karácsony mögött

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Demokratikus Koalíció (DK) Karácsony pártjával, a Párbeszéddel és az MSZP-vel is megállapodásokat kötött. A megállapodás értelmében a DK támogatja a regnáló főpolgármestert a jövő évi önkormányzati választásokon.

A DK az alábbi két megállapodást kötötte:

A DK hangsúlyozta: „2019-ben az ellenzéki együttműködés – hasonló megállapodásokat követően – Budapest mellett magyar városok sorában győzte le a Fideszt. A jövő évi önkormányzati választáson nem csak megismételni akarjuk a 2019-es sikereket, hanem újabb városokkal, kerületekkel bővíteni. Ez csak együtt sikerülhet.”

Az MSZP még nem döntött Karácsony Gergely támogatásáról.

Rovatok