Index Vakbarát Hírportál

Gyönyörű, hatalmas pelyhekben hull a hó az ország nyugati részein

2023. december 2., szombat 13:59

Szombaton az előrejelzések szerint változékony időjárásra kellett számítanunk, ami be is igazolódott. Míg egyes területeken 10 fok fölötti a hőmérséklet, az ország nyugati és északnyugati területein hatalmas pelyhekben havazik.

Szombaton havazásra elsősorban a nyugati, az északnyugati és néhol az északi tájakon számíthattunk, friss hótakaró pedig főleg nyugaton, északnyugaton volt várható – írja az Időkép.

A lap kora délután tett közzé egy felvételt, melyen az látható, hogy Vas vármegye egyik városában hatalmas, gyönyörű pelyhekben esik a hó.

Az előrejelzések szerint Sátoraljaújhelyen 20 centiméteres is lehet a hótakaró, de minimum 10 centiméteres hóval Bánkúton, Eplényben és a Kékestetőn is számolni kell majd az Időkép szerint.

A téli időjárás Európa-szerte tombol

A müncheni és a glasgow-i repülőterek szombat délelőtt közölték, hogy a folytatódó heves havazás miatt egyelőre nem indítanak és nem fogadnak járatokat.

A téli időjárás közlekedési káoszt okoz Bajorországban. A müncheni főpályaudvarról induló és oda érkező vonatjáratokat törölték. Az utasoknak Ulmban és Münchenben a vonatokon kellett tölteniük az éjszakát. A bajor fővárosban kezdetben a föld alatti szerelvények, a busz- és villamosjáratok is szüneteltek. Bajorország-szerte számos baleset történt az utakon.

A Bayern meccse is elmarad

A német rekordbajnok Bayern München szombaton az Union Berlin ellen lépett volna pályára az Allianz Arénában. Szombat délelőtt az a döntés született, hogy a 15:30-ra kiírt találkozót elhalasztják, másik napon rendezik meg.

Rovatok