Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a zuglói férfival szemben, aki beült mozizni az élettársa megfojtása után

2023. december 4., hétfő 09:06

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 34 éves férfival szemben, aki 2022 áprilisában, XIV. kerületi otthonukban, egy veszekedés során megfojtotta az élettársát, miközben a nő 9 éves kisfia a szomszéd szobában volt.

Az ügyészség közleményében azt írták a bűncselekményről, hogy a vádlott 2022 év elején ismerkedett meg a sértettel, majd nem sokkal később össze is költöztek abban a XIV. kerületi lakásban, amelyben a nő a korábbi kapcsolatából született, 9 éves gyermekével lakott. A pár együttélését a kezdetektől konfliktusok terhelték, gyakoriak voltak közöttük a viták.  

A vádbeli napon, 2022. április 3-án délelőtt mindhárman otthon voltak, amikor a vádlott és a sértett ismét összeszólalkozott egymással, tettlegességre azonban ekkor még nem került sor. A délutáni órákban a vádlott a könyökével véletlenül megütötte a kisfiú szemét, ami miatt a sértett számonkérte őt, és ennek hevében arcon is ütötte a férfit. Ezután folytatódott közöttük a veszekedés, amit egy idő után a konyhában folytattak, a kisfiú pedig a szobában maradt, és a vádlott nem is engedte neki, hogy onnan kijöjjön.

A vita során a vádlott végül rátámadt a sértettre, megragadta a nyakánál, majd megfojtotta a nőt.

A férfi ezután a csukott ajtón keresztül felszólította a kisfiút, hogy maradjon a szobában, bújjon el, mert hamarosan jön a rendőrség, majd ezt követően elhagyta a lakást, és a bejárati ajtót kulccsal bezárta. A kisfiú egy idő elteltével előjött a rejtekhelyéről, és az előszobában megtalálta az édesanyját, majd telefonon segítséget kért az édesapjától, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

A kisfiú a szomszéd szobából fültanúja volt az édesanyja súlyos bántalmazásának, majd ezek után a vádlott őt kitette annak a traumának is, hogy egyedül találja meg édesanyját. A vádlott mindezzel súlyosan veszélyeztette a kiskorú erkölcsi, értelmi és érzelmi fejlődését.

A Fővárosi Főügyészség a büntetett előéletű férfit emberölés bűntettével, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza, valamint eltiltást minden olyan foglalkozástól, amely révén kiskorúakkal kapcsolatba kerülhetne.

A rendőrség korábbi közleménye szerint az emberölés vádlottja, C. Károly a történtek után egy szuperhősfilmre ült be az egyik moziban, itt fogták el a BRFK munkatársai.

Rovatok