Index Vakbarát Hírportál

Egy ír újság név szerint megírta, mely magyarokat vádolják náluk heroincsempészéssel

2023. december 4., hétfő 20:27

Egy nyugalmazott vadászpilóta, N. Zoltán vezethette azt a kisrepülőt, amelyen 8 millió eurónyi heroint találtak az ír hatóságok, valamint a gépen tartózkodott még A. Ignác, aki azzal védekezett, hogy kényszerítették és tettével csak családját védte.

A The Journal azt írta: őrizetbe vettek két férfit, akiket a múlt héten a dublini Weston repülőtéren lefoglalt, állítólag 8 millió euró értékű heroin szállítása miatt vádoltak meg. 

HVG megkeresésére az ír bíróság is megerősítette a két nevet.

A Garda Nemzeti Kábítószerügyi és Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal (GNDOCB) és a Bevételi Vámhivatal tisztviselői a nyomozás részeként megfigyeltek egy könnyű repülőgépet, elfogták a járművet, és letartóztattak két férfit.

A repülőgépet átkutatták, és a becslések szerint 60 kilogramm heroint találtak, ami az idei év legnagyobb drogfogását jelenti Írországban.

A bíróságon a pilóta azt állította, hogy azt hitte, mikrochipek készítéséhez szükséges „különleges anyagot" szállít, a másikuk pedig azt mondta, hogy kényszerítették.

A GNDOCB nyomozói tegnap vádat emeltek a 49 és 62 éves férfiak ellen, akik nem kérték óvadék kiszabását, amikor ma megjelentek a dublini kerületi bíróságon.

Mint ahogy azt már korábban az Index is megírta, mindkét férfit heroin jogellenes birtoklásával és terjesztési szándékkal történő birtoklásával vádolják.

Rovatok