Index Vakbarát Hírportál

A magyar politikusok így számoltak be a csütörtöki hóhelyzetről

2023. december 7., csütörtök 13:43

Az egész ország fehérbe borult csütörtök reggelre, amiről több magyar politikus is hírt adott közösségi oldalán. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyék-miniszterelnöke a budafoki hóhelyzetet ismertette, míg Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos hajnali hólapátolásáról osztott meg egy fotót.

Mint írtuk, országszerte nagy mennyiségű hó zúdult le csütörtök reggelre. A hajnali havazás fennakadásokat okozott, a hóátfúvások miatt pedig több út is járhatatlanná vált.

A reggeli hóhelyzetről a magyar pártok ismert szereplői is beszámoltak. Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos közösségi oldalán számolt be arról, hogy már hajnalban hólapátolásba kezdett Csepelen, hogy megtisztítsa a járdákat. 

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Karmelita kolostorból jelentkezett be Facebook-oldalán, amihez Halász Judit Micimackó című dalából is idézett. 

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyék-miniszterelnöke a budafoki lakosokat figyelmeztette közösségi oldalán arról, hogy nagy a hó és csúszósak az utak.

Novák Katalin köztársasági elnök korán hírt adott a hóesésről, ugyanis munkatársaival hajnali misén kezdte a napját a Mátyás-templomban.

Karácsony Gergely főpolgármester – az FKF közleményét idézve – közösségi oldalán kérte, hogy a csúszós utakon mindenki legyen óvatos. Hozzátette, hogy a régen látott mennyiségű hó miatt fennakadások lehetnek.

A politikusok nemrég a karácsonyhoz köthető online tartalmakat is megosztottak. Előzőleg írtunk arról, hogy Orbán Viktor egy TikTok-videóban bevallotta: kamaszként fizetett Mikulás volt egy fehérvári áruházban, emellett az is kiderült, hogy milyen szaloncukrokat szeretnek a  kormánypárti politikusok.

Rovatok