Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor váratlan ajándékkal lepte meg Recep Tayyip Erdogant

2023. december 18., hétfő 12:59 | aznap frissítve

Megérkezett Budapestre Recep Tayyip Erdogan. A török elnököt Szijjártó Péter fogadta, miközben Orbán Viktor miniszterelnök egy „főúrról” posztolt.

„Ma kiemelt stratégiai partnerségi szintre emeljük Törökország és Magyarország kapcsolatrendszerét. Isten hozta Erdoğan elnök urat Budapesten” – írja Facebook-oldalán Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter egy közös fotót is posztolt a török elnökkel, amint épp a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadja a politikust.

„Főúr megérkezett” – ez már Orbán Viktor posztjának felütése, aki egy meglepetésvendégről tett közzé fotót:

Orbán Viktor későbbi Facebook-posztjából kiderült, hogy a lovat Recep Tayyip Erdogannak adhatják ajándékba.

„Egy lovas nemzet ajándéka egy lovas nemzetnek: Főúr, a Mezőhegyesi Ménesbirtok nóniusz ménje” – árulta el a miniszterelnök. Az MTI beszámolója szerint Recep Tayyip Erdogan egy Togg márkájú autót ajándékozott Orbán Viktornak.

Lázár János építési és közlekedési miniszter posztjából azt is megtudhattuk, hogy „Főúr” Mezőhegyesről érkezett a Karmelitába, „a 4 éves nóniuszra különleges küldetés vár”. 

A török–magyar kapcsolatokról az Erdogan–Orbán-találkozó apropóján itt írtunk.

(Borítókép: Szijjártó Péter fogadja Recep Tayyip Erdogant a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2023. december 18-án. Fotó: Szijjártó Péter / Facebook)

Rovatok