Index Vakbarát Hírportál

Egyedi tábla jelent meg az Üllői úton, Vitézy Dávid nem hagyta szó nélkül

2023. december 20., szerda 10:13

Az Üllői úti buszsávok megszüntetését és a forgalmi rend kaotikusságát kritizálta Facebook-oldalán Vitézy Dávid, a korábbi, közlekedésért felelős államtitkár. Vitézy az Üllői úton kihelyezett tábláról írt, mely csak a 100E buszra vonatkozik. Úgy látja, a tábla nem jó megoldás, mivel nem éri el a kellő hatást.

Vitézy Dávid az Üllői úton kihelyezett „egyedi” táblára reagált, mely szerint csak a 100E busz számára engedélyezett a sávváltás. Vitézy szerint a tábla nem jó megoldás, és nem éri el a kellő hatást, mivel az autósok nehezen veszik észre és értelmezik a kis méretű táblát.

A lényeget érintően a véleményem továbbra is változatlan: itt lenne az ideje a kapkodás helyett a belső Üllői út forgalmi rendjét teljesen felülvizsgálni

– olvasható a korábbi, közlekedésért felelős államtitkár bejegyzésében.

Hozzáteszi, hogy az újból elérhetővé vált európai uniós források és a „bringasztrádák” fejlesztésére kiírt BKK-s pályázat mindezt lehetővé is teszi.

„Szükség van itt biztonságos kerékpársávra, ebben nincs vita, de a forgalmi rend ma kaotikus. Posztoltam róla korábban is elég sokat, a kerékpározás számára szükséges szélességű sáv biztosítása mellett is elférne a buszsáv a Kálvin tér felé” – fejtette ki Vitézy Dávid.

Ahogy az Indexen megírtuk, Vitézy Dávid hamarosan eldönti, hogy a főpolgármesteri felkérést elfogadva elindul-e az önkormányzati választásokon.

Rovatok