Index Vakbarát Hírportál

Karácsony első napja is mozgalmas volt a tűzoltóknak

2023. december 26., kedd 11:30

December 25-én 137 alkalommal kellett beavatkozniuk a katasztrófavédelem munkatársainak, 102 esetben baleseteknél végeztek műszaki mentést, 35 tűzesethez riasztották őket, 15 épület gyulladt ki. Segítettek kútba esett kutyán, és megáradt folyó által körbevett járműveket is biztonságos helyre vontattak.

Gyöngyösön egy sorház egyik lakásában egy adventi koszorú miatt keletkezett tűz, ami több bútorra is átterjedt. Láziban is tüzet okozott egy adventi koszorú, de még időben észrevették, így csak az asztal égett egy tenyérnyi helyen – ismertette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI szerint. 

Ezeken túl arról is beszámoltak, hogy:

Több közlekedési balesetnél is szükség volt tűzoltókra. Tápiószecső és Tápióság között árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó. A négy utas nem tudott kiszállni a járműből, őket a tűzoltók emelték ki, majd adták át a mentőknek. A 82-es főúton Eplény és Veszprém között a tetejére borult egy személyautó. Az M6-os autópályán Daruszentmiklós közelében egy gépkocsi átszakította a szalagkorlátot, és a Budapest felé vezető oldalon állt meg. Az M7-es autópályán Siófok közelében az árokba sodródott egy autó. Tatabányán az alsógallai vasútállomás gyalogos-aluljárójából húsz köbméter vizet kellett kiszivattyúzniuk a tűzoltóknak.

„Ha ügyelünk a gyertyákra, adventi koszorúkra, fényfüzérekre, főzésre, fűtésre, illetve az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezetünk, elkerülhetjük, hogy találkozzunk a karácsonykor is szolgálatban lévő kétezer tűzoltóval” – hívta fel a figyelmet a szóvivő.

Rovatok