Index Vakbarát Hírportál

Váratlanul felmentettek egy miniszteri biztost, egy másikat viszont kineveztek

2023. december 29., péntek 07:14

Először Rogán Antal, majd Tuzson Bence nevezte ki Pilz Tamást miniszteri biztossá, az állami és közszolgáltatási feladatok felülvizsgálatáért felelős tisztségviselőre az év végétől azonban új kihívások várnak rá. Szintén új feladatok elé néz Kovács Balázs Norbert, akit Lázár János nevezett ki miniszteri biztosnak, január 1-jétől a Podmaniczky Liget kialakításának felügyeletéért felel.

Az éjjel megjelent Hivatalos Értesítőből derült ki, hogy az Igazságügyi Minisztérium élén álló Tuzson Bence visszavonja Pilz Tamás állami és közszolgáltatási feladatok felülvizsgálatáért felelős miniszteri biztos kinevezését.

Pilz Tamást 2022 októberében még a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal kérte fel, hogy segítse Tuzson Bence munkáját, és lásson el különböző felülvizsgálati feladatokat. Idén augusztusban – Varga Judit lemondása után – Tuzson Bence lett az igazságügyi miniszter, így Pilz Tamás is az Igazságügyi Minisztériumban folytatta, miniszteri biztosként az alábbiakért felelt:

Pilz Tamás december 31-ig látja el a fenti feladatokat, január 1-jétől pedig – Kupeczki Nórát váltva – az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkáraként folytatja.

Lázár János kinevezésről döntött

Ugyancsak a Hivatalos Értesítőből Lázár János építési és közlekedési miniszter a Podmaniczky Liget kialakításának felügyeletéért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Kovács Balázs Norbertet. 

A tisztségviselő

 A miniszteri biztos kinevezése 2024. január 1-jétől június 30-áig szól. 

(Borítókép: Pilz Tamás, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszteri biztosa 2023. január 19-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok