Index Vakbarát Hírportál

Budapesten is felborul a közlekedés szilveszterkor

2023. december 31., vasárnap 08:48

Szilveszterkor a megváltozó utasforgalmi igényekhez igazodó közlekedési rendet vezet be a Budapesti Közlekedési Központ, és a korábbi évekhez képest több járatot indít.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) folyamatosan biztosítja a közösségi közlekedési szolgáltatást az év végén: szilveszterkor számos nagy kapacitású járat egész éjjel közlekedik – számolt be az MTI.

December 31-ről január 1-jére virradó szilveszteréjszaka a várhatóan megnövekedő utasforgalom miatt egész éjjel közlekednek az alábbi járatok:

Nappali üzemzárás előtt a megszokottnál sűrűbben közlekedik

Az éjszakai autóbusz-hálózaton számos vonal eltérő menetrend szerint, a közlekedő metrókhoz és villamosokhoz csatlakozóan jár, ugyanakkor változatlan menetrend szerint közlekednek a 100E és a 200E járatok.

Január 1-jén, hétfőn a BKK járatai az ünnepnapi, illetve munkaszüneti napokon érvényes menetrendjük szerint közlekednek. Január másodikától 5-éig az iskolaszünetben érvényes munkanapi menetrend lesz érvényben.

Változás a MÁV és Volán járatain

A MÁV-START, a Volánbusz és a HÉV járatai év végén, újévkor megváltozott közlekedési rend szerint járnak, ezért a MÁV–VOLÁN-csoport arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, valamint indulás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásról.

A MÁV Zrt. Kommunikációs igazgatósága felhívta a figyelmet, hogy érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV-applikációban is.

Rovatok