Index Vakbarát Hírportál

Varga Judit Brüsszelről beszélt, majd boldog új évet kívánt

2023. december 31., vasárnap 12:19

Európai parlamenti választások lesznek 2024-ben, így minden magyar és minden európai megüzenheti Brüsszelnek, milyen irányba haladjon tovább szeretett kontinensünk – mondta az Országgyűlés európai ügyek bizottságának fideszes elnöke vasárnapi, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Varga Judit kezdésképp leszögezte, hogy „nem lehetünk tétlenek", hiszen sürgős változásra van szükség.

„A 2023-as év utolsó napján bátran mondhatjuk, hogy nem volt könnyű a mögöttünk álló esztendő” – fogalmazott. Felidézte: valamennyiünk életét megnehezítette a szomszédban zajló háború, az Európát sújtó energiaválság, valamint a szankciós infláció, és az is világossá vált, hogy „a veszélyek korában a brüsszeli bürokraták képtelenek a globális kihívások kezelésére”.

Az elhibázott szankciós és háborús politika hatására az Európai Unió a recesszió felé fordult

– folytatta Varga Judit, kiemelve, hogy a nyugati városokban „hömpölygő terrorpárti tüntetések” ellenére Brüsszel továbbra is erőlteti a migrációs paktum elfogadását, ami egyet jelent egy Európába szóló meghívólevéllel az illegális bevándorlók számára.

Jelezte azt is: a Fidesz–KDNP világos álláspontokkal tekint a 2024-es évre: 

nemet mondunk a háborúra és az illegális bevándorlásra

– szögezte le, majd mindenkinek azt kívánta, hogy „kipihenten forduljon rá” a következő esztendőre.

Hozzátette: ők azon fognak dolgozni, hogy 2024-ben Magyarország újra a fejlődés útjára lépjen, és hogy ennek zálogát, nemzeti döntéseink szabadságát és szuverenitását megőrizzék.

„Boldog új évet, Magyarország!" – zárta gondolatait a politikus.

Rovatok