Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump szerint Orbán Viktor a legkeményebb ember Európában, sőt…

2024. január 7., vasárnap 06:55

Donald Trump volt amerikai elnök elkezdte amerikai kampánykörútját a jelenlegi elnök, Joe Biden kihívójaként, egy iowai gyűlésen pedig váratlanul elhangzott Orbán Viktor miniszterelnök neve is.

Donald Trump, a republikánusok vezetője, Joe Biden jelenlegi amerikai elnök kihívója elkezdte kampánykörútját, ebből az alkalomból pedig gyűlést tartott az iowai Mason Cityben – számolt be a Politico. A volt amerikai elnök beszédében váratlanul elhangzott Orbán Viktor neve is.

A volt elnök a Capitolium ostromának hároméves évfordulóján mondott beszédet, és leszögezte, hogy a 2021. január 6-i eseményekkel el akarják hitelteleníteni, valamint az FBI-nak köze lehetett az ügyhöz. „Az egész ügy egyszerűen smafu. Bűzlik” – mondta Trump, aki ellen négy büntetőeljárás is folyik az akkori zavargások miatt. A volt elnök azonban úgy véli, a capitoliumi események ékes példái annak, hogyan kovácsolta fegyverré a Biden-kormányzat az igazságszolgáltatást.

Az iowai beszédnek volt azonban magyar vonatkozása is, ugyanis Donald Trump a magyar miniszterelnököt, Orbán Viktort állította példaként a hallgatóság elé. 

Orbán Viktor a legtekintélyesebb ember – a legkeményebb Európában, és talán Európán kívül is

– hangsúlyozta.

Erős fickó – valahonnan Európából

Donald Trump nem először emlegeti a magyar miniszterelnököt a beszédeiben. Tavaly novemberben például egy New Hampshire-ben tartott kampányrendezvényen szerette volna méltatni Orbán Viktort, de közben nem sikerült jól belőnie, hol is fekszik Magyarország.

Hallott már valaki Orbán Viktorról? Ő Magyarország vezetője. Magyarország pedig Ukrajnával és Oroszországgal is határos

– tájolta be a miniszterelnök területét. 

De ez még nem minden, az amerikai elnöknek voltak egyéb összezavaró kijelentései is New Hampshire-i fellépésén, gyakorlatilag összekeverte Törökország és Magyarország vezetőjét.

Van egy ember, Orbán Viktor, hallott már róla valaki? Valószínűleg ő az egyik legerősebb vezető a világon. Ő Törökország vezetője

– dicsérte valamelyik elnököt. 

Rovatok