Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump úgy dicsérte meg Orbán Viktort, hogy közben összekeverte az amerikai elnököket

2023. november 12., vasárnap 14:58 | aznap frissítve

New Hampshire-ben tartott kampányrendezvényt szombaton Donald Trump volt amerikai elnök, ahol Orbán Viktor is szóba került. A magyar miniszterelnököt dicsérve azonban kissé belekavarodott egy történetbe, és összekeverte Barack Obamát Joe Bidennel. Donald Trump szerint Orbán Viktor azt mondta egy interjúban, megkérné Obamát, hogy adja át a stafétát Trumpnak.

Sok mindenről beszélt Donald Trump az eseményen, de egy „gyors sztorit” is elárult a súgógéptől eltérve, bár lehetséges, hogy ez okozta a bonyodalmat.

Magyarország vezetője egy nagyon kemény, erős fickó, Orbán Viktor – hallotta már valaki a nevét? –, akit nagyon erősnek tartanak az országában és azon kívül is

– ezzel kezdte a történetét a korábbi amerikai elnök.

Ezt követően kijelentette: néhány európai országban nem kedvelik a magyar kormányfőt, mert a saját útját járja, és nem volt hajlandó migránsokat beengedni Magyarországra. 

Senkinek sem hagyta, hogy megszállják az országát, nulla, nulla, senkinek, szóval nincs nála bűnözés, és nem kell megküzdenie azokkal a problémákkal, amikkel azok az országok szembesültek, amelyek emberek millióit engedték be

 – folytatta a történetét Trump.

Ezt követően Trump elárulta, hogy a magyar miniszterelnök két hete interjút adott valakinek, amikor megkérdezték tőle, milyen tanácsot adna Barack Obamának, mert a világ összeomlani látszik.

Azt mondta, hogy »nagyon egyszerű: azonnal le kéne mondania, és Trump elnököt kéne a helyére ültetni, aki békében tartotta a világot, és nem csak az Egyesült Államokról beszélek«

– fogalmazott Trump.

Érdekesség, hogy Barack Obama 2008-ban lett az Egyesült Államok elnöke, és két cikluson át, egészen 2017-ig töltötte be a tisztséget. Az ő alelnöke volt egyébként az a Joe Biden, aki jelenleg az ország elnöke, és vélhetően rá gondolt a republikánus ellenfele.

Nemrég egyébként Donald Trump abba is belezavarodott, hogy melyik országnak is a miniszterelnöke Orbán Viktor. Akkor azt mondta, hogy ő Törökország erőskezű vezetője. Majd nem sokkal később a földrajzzal gyűlt meg a baja, amikor is kijelentette, Magyarországnak van közös határa Oroszországgal.

Rovatok