Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péter: Lázár János egy control freak

2024. január 11., csütörtök 21:01

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint Lázár János „irányításmániás”, és szinte biztosan olyan embert indít majd az önkormányzati választásokon, akin keresztül a háttérből irányíthatja a várost.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: nem hisz Lázár Jánosnak, amikor az építési és közlekedési miniszter azt mondja, nem indul egyéniben a 2026-os választásokon, és a városvezető nem zárja ki, hogy a miniszter ettől függetlenül ne indulna majd listán.

A műsorban többek között arról is beszélt, hogy

Mint megírtuk, Lázár János – akivel az utóbbi években Márki-Zay Péternek számos csörtéje volt a helyi ügyekkel kapcsolatban – vasárnap este a Facebook-oldalán közölte, hogy 2026-ban (hosszú idő után először) nem indul egyéni képviselőként a választókerületében.

Lázár János kedden, egy Debrecenben tartott sajtótájékoztatón az Index kérdésére elmondta: Orbán Viktorral már korábban is voltak megbeszélései a saját jövőjét illetően. Elmondása szerint „sokat fog még együtt dolgozni” a kormányfővel, az viszont kérdéses, milyen formában.

Márki-Zay Péter a Facebookon reagált Lázár bejelentésére. Úgy fogalmazott: „Hódmezővásárhely már azt is megköszöni, ha nem akadályozod az elmúlt években megindult fejlődést”.

Most, két évvel azután, hogy a körzetben fényes győzelmet arattál velem szemben […] miután bejelentetted, hogy képviselő már nem leszel, itt a lehetőség, indulj el te a Fidesz színeiben a polgármesterségért Vásárhelyen! Egy disznóvágás, néhány száz vagy néhány ezer, romos házakba bejelentett szerbiai magyar voksturista (megszavaztátok, teljesen legális!), és nyerhető a város!

„Ha erre nem vállalkozol, akkor viszont arra kérlek, hogy ne hátráltasd tovább a város fejlődését” – tette hozzá a hódmezővásárhelyi polgármester.

Rovatok