Index Vakbarát Hírportál

Győri polgármester: „Normálisan gondolkodó ember nem foglalkozik Borkai Zsolttal”

2024. január 17., szerda 21:36

A volt győri polgármester független jelöltként térne vissza a város élére. Borkai Zsolt biztos benne, hogy megnyerheti az önkormányzati választást, így abban a helyzetben sem lépne vissza, ha Orbán Viktor személyesen kérné erre. Dézsi Csaba András, Győr jelenlegi polgármestere szerint „normálisan gondolkodó ember nem foglalkozik Borkai Zsolttal”.

A szexbotrányba belebukott egykori fideszes városvezető tavaly októberben jelentette be, hogy függetlenként indul a júniusi önkormányzati választáson. Borkai Zsolt elképzelhetetlennek tartja, hogy visszalépjen a jelenlegi győri polgármester, a fideszes Dézsi Csaba András javára.

Az ATV műsorában úgy fogalmazott, hogy akkor sem lépne vissza, ha Orbán Viktor személyesen kérné erre. Borkai Zsolt már korábban is beszélt arról, hogy a kormány támogatása nélkül is győzelemmel zárhatja a 2024-es polgármester-választást Győrben. A nemrég alapított Közösen a jövőnkért Egyesület keretein belül mind a 15 körzetben függetlenként indul.

Választási sikerében azért is biztos, mert szerinte a jelenlegi polgármester olyan lépéseket tett, amelyek nehéz helyzetbe hozták azt a várost, amelyet ő 13 éves, fideszes polgármestersége alatt felvirágoztatott és gazdaggá tett.

Borkai kijelentésével kapcsolatban az RTL Híradó megkereste Dézsi Csaba Andrást. Győr jelenlegi fideszes polgármestere csak röviden reagált. Véleménye szerint  „normálisan gondolkodó ember nem foglalkozik Borkai Zsolttal”. 

Dézsi Csaba András már korábban is elmondta a véleményét Borkai Zsolt visszatéréséről. Tavaly nyáron úgy fogalmazott, hogy ,,ha valaki meg akar nyerni bármilyen versenyt, akkor teljesen mindegy, ki az ellenfél. Itt nem az ellenfelekkel kell foglalkoznunk, hanem tenni kell a dolgunkat”.

Orbán Viktort az egy hónappal ezelőtti kormányinfón kérdezték Borkai Zsolt polgármesteri ambícióiról. A miniszterelnök ekkor azt mondta, hogy nem győri szavazópolgár, de ha az lenne, másra szavazna.

Rovatok