Index Vakbarát Hírportál

Vitézy Dávid kiakadt, nekiment Karácsony Gergelynek

2024. január 19., péntek 10:03

Vitézy Dávid egykori államtitkár Facebook-oldalán fejezte ki felháborodását, miután Karácsony Gergely elfogadta a BKK járatritkítását, ami 53 járatot érint. A főpolgármester a home office-ra és a rugalmas munkabeosztásra hivatkozva döntött úgy, hogy elfogadja a Budapesti Közlekedési Központ járatritkításait.

„Egy a gond: erről a budapestieknek nem szólt senki, mi pedig utazni szeretnénk” – kezdte posztját Vitézy Dávid. A járatritkítások most péntektől léptek életbe, és összesen 43 buszjáratot, 4 villamos- és 6 trolijáratot érintenek. 

Mint korábban az Indexen is írtuk, a járatok egy-másfél perccel ritkábban járnak majd hétfőnként és péntekenként. Ezt a változtatást Vitézy „teljesen komolytalannak” nevezte. Hozzátette, „ezzel a lépéssel versenyképtelenebbé vált a BKK”. 

A város legzsúfoltabb, legfontosabb járatait ritkították a csúcsidőben. Ilyenkor eleve nem a várakozási idő, hanem a kapacitás a fő szempont – többtucatnyi csuklós busszal jár kevesebb mától a városban az intézkedés nyomán… Ezen nem segít, hogy a várakozási idő »csak« egy perccel lett nagyobb

– írta Vitézy. 

Mint azt posztja elején is kiemelte, a legnagyobb probléma mindezzel az a tény, hogy a budapestieket nem értesítették a tervezett változtatásokról. Az egykori államtitkár emlékeztetett, a BKK létrehozása óta kötelező lenne ilyen témákban informálni az embereket, ez semmilyen menetrend-átalakításkor nem történik meg, így most sem.

Felszólítom Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy haladéktalanul vonja vissza a járatritkítási csomagot, és vizsgálja felül a BKK akcióját! A közösségi közlekedés színvonalának leépítése ugyanis ellentétes minden várospolitikai és fenntarthatósági céllal

– jelentette ki.

Posztját a BKK saját közleményének részletével zárta, amelyben az érintett járatokról van szó:

– a megjegyzéseivel tűzdelt listával zárta bejegyzését.

Rovatok