Index Vakbarát Hírportál

Az Audi szakszervezeti botránya után megválasztották az új vezetőket

2024. január 23., kedd 17:02

A tavalyi botrány után megtartotta tisztújítását az Audi Hungária Független Szakszervezet. Az idei bértárgyalások februárban indulnak a munkáltató és a munkavállalói érdekképviselet között.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) tájékoztatta a vállalat vezetését az elnökség előzetes letartóztatásban levő két tagjának a szakszervezetből történő kizárásáról – közölte az Index érdeklődésére a győri Audi tavaly novemberben. Lapunkat akkor arról is tájékoztatták, hogy a szakszervezet elnöksége új választásokat kezdeményezett.

A Kisalföld szerint hétfőn megtartotta a tisztújítást az Audi Hungária Független Szakszervezete (AHFSZ). A Választási Bizottság által közzétett hivatalos végeredmény szerint az új AHFSZ-elnök Háromi László lett, aki korábban a motorgyár elnökhelyettesi pozícióját töltötte be. Németh Sándor az AHFSZ volt elnöke lemondása után nem is jelöltette magát.

Az AHFSZ gazdasági elnökhelyettesének Fekete Róbert Györgyöt választották a három jelöltből. A szakszervezet motorgyári elnökhelyettesei Csalogány György és Majer Zoltán lettek, Csalogány György korábban is ezt a pozíciót töltötte be, kommunikációért és médiakapcsolatokért felelt, míg Majer Zsolt motorgyári elnökségi tagként az adományozás, tagszervezés és toborzás területén dolgozott.

A járműgyári elnökhelyettesi tisztségbe új tagok kerültek: Ruff Péter és Zsidi Dávid. Elnökségi tagnak választották Herczku Gábort és Surányi Szabolcsot, akik korábban is elnökségi tagok voltak, valamint Novákné Bujáki Szilviát.

A lap arról is beszámolt, hogy az idei bértárgyalásokat februárban kezdi meg a munkáltató és a munkavállalói érdekképviselet.

Rovatok