Index Vakbarát Hírportál

Tompos Márton üzent a Fidesznek egy ikeás gerinc-összeszerelési útmutatóval

2024. január 25., csütörtök 18:23

Megvan a véleménye a Momentum parlamenti képviselőjének a Svéd NATO-csatlakozás körül kialakult helyzetről. Szellemes bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán Tompos Márton.

„Kormánypárti képviselő vagy és ideje lenne végre megszavazni a svédek NATO-csatlakozását? De valami még hiányzik hozzá? Ikeás összeszerelési útmutató gerinchez” – állt Tompos Márton bejegyzésében.

A politikus mindenkit aki arra buzdította követőit, hogy a szerelési útmutatót küldjék el fideszes képviselőknek. „Hátha sikerült felgyorsítani a folyamatot” – tette hozzá.

Először Orbán Viktor találkozik svéd kollégájával, aztán lesz szavazás

Mint arról az Index is beszámolt, a magyar miniszterelnök több alakalommal kijelentette: nem Magyarország fogja utolsóként ratifikálni Svédország NATO-csatlakozását.

Ennek ellenére Törökország parlamentje szerdán megszavazta a svédek csatlakozását a katonai szövetséghez, így Magyarország utolsónak maradt.

Orbán Viktor és a svéd miniszterelnök hamarosan találkozni fog, ezt követően kerülhet a svéd NATO-ügy a magyar parlament elé. Orbán Viktor szerdán telefonon egyeztetett a NATO főtitkárával, Jens Stoltenberggel. A magyar miniszterelnök újra kijelentette: támogatja a svédek csatlakozását, és szorgalmazta, hogy az Országgyűlés zárja le a ratifikációt.

Rovatok