Index Vakbarát Hírportál

A buszvezetők több mint fele sztrájkolt hétfőn a Volánnál

2024. január 29., hétfő 18:56

A buszos sztrájk második napján sem született meg a bérmegállapodás a Volánbusznál. Hétfőn a buszvezetők több mint fele nem vette fel a munkát, és a teljes munkavállalói létszám egyötöde döntött a munkabeszüntetés mellett.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet 2024. január 28-ára és 29-ére szervezett munkabeszüntetésének második napján a hétfőre vezényelt autóbusz-vezetők 56 százaléka, míg a teljes munkavállalói létszámnak mindössze egyötöde vett részt a sztrájkban.

A MÁV-Volán-csoport továbbra is a bérmegállapodás mielőbbi megkötésére törekszik, a tárgyalások már kedden folytatódnak.

A SZAKSZ által meghirdetett munkabeszüntetés második napján, a 16 órakor összesített információk szerint – az érdekképviselet által közzétett adatokkal szemben – a teljes munkavállalói állománynak mindössze 21 százaléka, míg a mai napra vezényelt autóbusz-vezetőknek az 56 százaléka nem vette fel a munkát.

Az adatok vármegyénként jelentős különbségeket mutatnak: van, ahol például az autóbusz-vezetői állomány csupán 7 százaléka, míg a hétfői munkavégzésre vezényelt autóbusz-vezetőknek a 12 százaléka vélte úgy, hogy a folyamatban lévő tárgyalásoknál célravezetőbb a munkabeszüntetés.

Országosan az egyéb fizikai, illetve a szellemi munkavállalók 6 százaléka vett részt a sztrájkban.

A MÁV-Volán-csoport és a Volánbusz vezetése továbbra is elkötelezett abban, hogy a lehető leghamarabb megkösse a 2024-re vonatkozó bérmegállapodást a munkavállalókkal – áll a Volánbusz Zrt. közleményében.

Rovatok