Index Vakbarát Hírportál

Szörnyű baleset a csengeri börtönépítkezésen, meghalt egy ember

2024. február 1., csütörtök 13:25

Csütörtök délelőtt, egy munkabaleset következtében meghalt egy férfi, aki a Csengeren épülő modern börtönben dolgozott munkafelügyelőként.

Először egy forrásunktól értesültünk a balesetről, aki azt írta:

a csengeri építkezési munkálatokat felügyelő főtörzszászlós, Fehér László délelőtt 10.10-kor meghalt.

Forrásunk azt is elárulta, hogy a férfi egy gyermek édesapja is volt.

Kérdésünkre a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) is megerősítette, hogy a hír igaz.

Halálos munkahelyi baleset történt a csengeri börtön építkezésén csütörtökön délelőtt. Sajnos szolgálatteljesítés közben olyan súlyosan megsérült bv. főtörzszászlós műveletirányító kollégánk, hogy a helyszínen életét vesztette 

– nyilatkozta az Indexnek Makula György ezredes, aki főtörzszászlós fotóját is eljuttatta szerkesztőségünkhöz. 

A BVOP kommunikációs főosztály vezetője hozzátette, az elsődleges adatok alapján a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet állományába tartozó, de a csengeri építkezésen szolgálatot teljesítő kollégájuk éppen az építőanyagok deponálásában működött közre, amikor baleset érte.

Mint mondta, a helyszínen dolgozók azonnal a segítségére siettek, és értesítették a mentőszolgálatot, azonban a gyors és szakszerű ellátás ellenére sem tudták megmenteni az életét. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Néhai Fehér László bv. főtörzszászlós feladatait mindvégig magas színvonalon, elhivatottan, kiemelkedő szorgalommal végezte. Személyében mind emberileg, mind szakmailag rendkívüli kollégát, kiváló szakembert veszített el a testület

– mondta el az ezredes, hozzátéve: az áldozat 2016-ban a büntetés-végrehajtási szervezet napja alkalmából Büntetés-végrehajtási Szolgálatért Emlékplakett „bronz” fokozata elismerésben, majd 2023-ban, 50. születésnapjára miniszteri jutalomban részesült.

A család gyászában osztoznak egykori kollégái, valamint a büntetés-végrehajtás szervezet teljes személyi állománya – tette hozzá Makula György.

Rovatok