Index Vakbarát Hírportál

Uniós kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen a szuverenitásvédelmi törvény miatt

2024. február 7., szerda 13:37 | aznap frissítve

Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen „az uniós jogot sértő nemzeti szuverenitásvédelmi törvény miatt”.

„Az Európai Bizottság a mai napon úgy határozott, hogy felszólító levél útján kötelezettségszegési eljárást indít Magyarországgal szemben az uniós jog megsértése miatt. Ez a határozat azt követően született, hogy a bizottság alapos értékelésnek vetette alá a magyar Országgyűlés által 2023. december 12-én elfogadott és 2023. december 22. óta hatályos, a nemzeti szuverenitás védelméről szóló új törvényt” – olvasható a bizottság határozatai között.

A bizottság úgy véli, hogy a jogszabály sérti az elsődleges és másodlagos uniós jog számos rendelkezését, többek között

Magyarországnak két hónap áll a rendelkezésére, hogy válaszoljon a felszólító levélre. A szuverenitásvédelmi törvényről itt írtunk részletesen.

Kovács Zoltán: A kormány kitart a törvény mellett

„Brüsszel és a dollárbaloldal gazdái éppen azért támadják a szuverenitásvédelmi törvényt, mert annak az a célja, hogy megakadályozza a külföldi befolyásszerzést a Soros-féle guruló dollárokon keresztül” – írta reakciójában Kovács Zoltán.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hozzátette: „Már tény, hogy a dollárbaloldal fő támogatója Soros György volt a 2022-es kampányban. A törvény bevezeti, hogy külföldről kampánypénzt elfogadni bűncselekmény. A szigorítással a magyar emberek 98 százaléka egyetértett a nemzeti konzultáción, ezért a kormány kitart a szuverenitásvédelmi törvény mellett”.

Rovatok