Index Vakbarát Hírportál

Lackfi János is távozik Novák Katalin tanácsadói testületéből

2024. február 8., csütörtök 23:42

A költő azt írta, nem szeretné tovább állni a gyűlöletvihart egy olyan fájdalmas és viszolyogtató ügyben, amelyhez hangsúlyozottan semmi köze. A tanácsadói testületből kilép, bár őszintén hitt benne, hogy hosszú távon érhetnek el pozitív változásokat.

Lackfi János József Attila-díjas költő közösségi oldalán jelentette be, hogy nem vesz részt tovább a köztársasági elnök tanácsadói testületének munkájában. Ezzel Gundel Takács Gábor után ő a második, aki a távozás mellett döntött. Mint írta, nem akart hozzászólni az ügyhöz, és nem kedveli a drámai távozásokat, de nem akarja tovább állni a gyűlöletvihart.

„Novák Katalin felkért tanácsadói testületének tagjaiként semmiféle anyagi juttatásban nem részesültünk. Sosem tárgyaltunk napi politikai eseményeket. Ki-ki építő, távlati javaslatokat hozott arra a szakmai területre vonatkozóan, amelynek értője. Ráadásul a tavalyi évben jöttünk össze utoljára” – fogalmaz a posztjában.

Lackfi hangsúlyozza, hogy borzalmas minden pedofilbotrány, és a kegyelemügy kapcsán nagyon várt volna bármiféle magyarázatot.

A közfelháborodás teljesen érthető, az viszont aljas dolog, ahogy sokan ennek révén próbálnak kattintásszámot elérni, politikai tőkét kovácsolni, vagy csak jó troll módjára másoknak beszólogatni, saját fensőbbrendűségüket bebizonyítani

– írja.

„A tanácsadói testületből most kilépek, bár őszintén hittem benne, hogy hosszú távon érhetünk el pozitív változásokat. Ez a döntés nem valaki mellett vagy ellen szól, az én ügyem és jogom. Nem szeretnék e tárgyban további vitát nyitni, sem szerepelni, mindent leírtam itt, amit mondani akartam” – zárja a bejegyzést.

(Borítókép: MTI/Czimbal Gyula)

Rovatok