Index Vakbarát Hírportál

Matricákat ragasztott a Momentum a fóliázott könyvekre

2024. február 8., csütörtök 08:21

„Ez a könyv nem veszélyes, kegyelmet adni pedofiloknak az!” feliratú matricákat ragasztott a Momentum infjúsági szervezete, a TizenX a Libri könyvesboltok lefóliázott könyveire – derül ki a párt közleményéből.

A momentumos szervezet a Novák Katalin felmentési ügyére érkezett újabb reakció. A párt azt is bejelentette közleményében, hogy február 9-én 18 órakor a köztársasági elnök hivatala, a Sándor-palota elé tüntetést szervez.

Az ügyben szinte a teljes ellenzék megszólalt, és Novák Katalin lemondását követelte. Donáth Anna Gundel Takács Gáborhoz fordult, míg a DK egészen addig ment, hogy levelet írtak Ferenc pápának.

Novák Katalin reagált az őt érő vádakra

„Az én elnökségem alatt nem volt és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak, ez így volt ebben az esetben is” – válaszolta Novák Katalin az ATV kérdésére a bicskei pedofilügyben hozott kegyelmi döntéséről, amely után az ellenzéki pártok a köztársasági elnök lemondását követelik, sőt a Demokratikus Koalíció méltatlansági eljárást kezdeményezett Novák Katalin ellen.

Mint írtuk, a köztársasági elnök úgy látja, hogy egy olyan politikai kampány zajlik, amely rengeteg valótlan állítást tartalmaz, valamint minden kegyelmi döntés a természeténél fogva megosztó, de az elé terjesztett több száz kérvényről minden esetben igyekszik a leginkább körültekintően dönteni.

Novák Katalin arra is emlékeztetett, hogy a pedofilok elleni szigorúbb fellépésnek, a pedofilok nyilvántartásának a bevezetésének ő volt az egyik leghangosabb élharcosa.

Kitért arra is, hogy van egy jogszabályi rendelkezés, amely szerint az elnöki kegyelmi döntések indokolása nem nyilvános, ennek megfelelően természetes az, hogy minden kegyelmi döntés felvet kérdéseket, és adott esetben ezek megválaszolatlanok maradnak, ez így volt az elmúlt 33 évben, és így van a világ legtöbb országában is. 

Borítókép: Momentum Mozgalom

Rovatok