Index Vakbarát Hírportál

Rendkívüli bejelentést tesz Novák Katalin

2024. február 10., szombat 16:47 | aznap frissítve

A köztársasági elnök rendkívüli bejelentést tesz – közölte a köztévé.

„Hamarosan – Novák Katalin rendkívüli bejelentése az M1-en” – írták ki a köztévé híradójának délutáni közvetítésében.

Hogy miről lesz szó, azt egyelőre nem tudni, több információt egyelőre nem osztottak meg. Azonban a Hír TV Facebook-oldalán is élesítettek délután 16 órakor egy „rendkívüli bejelentésről” szóló posztot. Bejelentés azonban ott sem volt cikkünk írásáig, és a posztot azóta letörölték (bár előtte jó ideig elérhető volt az oldalukon).

Mindebből arra lehet következtetni, hogy valószínűleg hamarosan tényleg érkezik valami nagy bejelentés a Sándor-palotából. 

Frissítés: Novák Katalin bejelentette a lemondását

Időközben megjelent Novák Katalin videója, amelyben bejelentette a lemondását. A részleteket itt olvashatja.

Előzmények

A köztársasági elnök a hétvégén váratlanul megszakította katari útját: a gépe szombat reggel felszállt, és kora délután landolt Budapesten.

Hivatalos programja szerint a köztársasági elnök csütörtökön délután utazott a katari fővárosba, a programnak vasárnapig kellene tartania.

A köztársasági elnök utazására nagyjából akkor került sor, amikor Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy alkotmánymódosítást nyújt be a nagy felháborodást kiváltó kegyelmi ügy után. A Sándor-palota akkor az Indexnek egy rövid közleményben reagált a fejleményre.

A botrány miatt már a köztársasági elnök több tanácsadója is lemondott, vagy nemtetszését fejezte ki, de volt, aki közölte, hogy marad. Így tett nemrég Skrabski Fruzsina is.

Rovatok