Index Vakbarát Hírportál

Balog Zoltán miatt ajánlott fel támogatást bántalmazott gyerekeknek a református lelkész

2024. február 14., szerda 18:03

Csűrös András református lelkész – mintegy a pedofilbotrányra adott reakcióként – lelkipásztori fizetéskiegészítését a gyermekbántalmazások áldozatainak ajánlotta fel.

„Isten előtti bűnbánattal és az áldozatok iránti együttérző szeretettel ajánlom fel a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki Egyházkerülete által számomra folyósított lelkipásztori fizetés-kiegészítést a gyermekbántalmazások elszenvedői javára” – írta közösségi oldalán Csűrös András.

Hozzátette, hogy adományát a hivatalban lévő egyházkerületi vezetés mandátumának ideje alatt minden hónapban elküldi részükre.

Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: mert aki a maga testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet

– idézet Pál apostol a galátziabeliekhez írt leveléből a lelkipásztor.

Balog Zoltán, a református egyház püspöke kedden titkos szavazás útján bizalmat kapott a Magyarországi Református Egyház legfőbb törvényhozó testületének 86 százalékától, így nem mondott le tisztségéről, és maradt a református egyház élén.

Rovatok