Index Vakbarát Hírportál

„Gyalázatos és szégyenteljes a kegyelmi döntés” – mondta a pedofil igazgató egyik áldozata

2024. február 14., szerda 06:51

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának volt a vendége a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának, V. Jánosnak az egyik áldozata, Pop Mert.

A fiatal – akiről eredetileg Pop Mert Julián néven írtak a sajtóban – néhány nappal korábban, még Novák Katalin lemondása előtt Orbán Viktornak üzent. A hétvégén pedig részese volt egy riportnak, amelyben szó esett arról, miként volt érintett a kegyelmet kapott K. Endre a botrányban.

Pop Mert most az ATV műsorában arról beszélt, hogy 2002-től 2010-ig élt a bicskei gyermekotthonban, ezalatt többek között őt is molesztálta a volt igazgató. Abban a nyolc évben nem kért segítséget, sőt, akkor sem mondta el, hogy mi történt vele, amikor 2011-ben vizsgálat indult a bicskei gyermekotthonban, és először merült fel a pedofília gyanúja V. János ellen.

Elmondása szerint félt a megbélyegzéstől is, és úgy érezte, nehezen tudná bizonyítani az elismert igazgatóval szemben azt, ami vele történt.  Ezért csak 2016-ban ment a rendőrségre, miután egy másik áldozat öngyilkos lett. 

Ilyenkor a szégyenérzet is elnémítja az embert, hiszen az áldozat azt gondolja, a cselekmény részeseként talán ő is akarta ezt 

– fogalmazott.

Mint mondta, az, hogy K. Endre kegyelmet kapott, „iszonyatosan méltatlan és megalázó” helyzetbe hozta az áldozatokat és központi témává emelte őket is. „Gyalázatos és szégyenteljes a kegyelmi döntés” – fogalmazott, hozzátéve azt is, hogy Novák Katalin és Varga Judit lemondásának örül.

A köztársasági elnök távozása véleménye szerint nagyon fontos, szimbolikus üzenet,

de ezzel szerinte még nem ért véget az ügy.

Pop Mert kétségbe vonta, hogy kizárólag Novák Katalin és Varga Judit hibázott volna ebben az ügyben. „Felkavaró”, hogy Balog Zoltánnak is (aki azóta videónyilatkozatban ismerte el, hogy hibázott a kegyelmi ügyben) köze lehet egy ilyen kegyelmi döntéshez, miközben 2016-ban, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjeként még kivizsgálást ígért a gyermekotthonban történtekkel kapcsolatban – mondta a fiatal. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy a 80-20-55-20-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-00-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/

Rovatok