Index Vakbarát Hírportál

Curtis a tüntetésről: „Hazug banda! Ezért nem mentem!”

2024. február 17., szombat 08:48

Bár a szervezők szerint nagyjából 50 ezer ember vett részt a pénteki influenszer-demonstráción, Széki Attila, azaz Curtis hiányzott a Hősök teréről. Bár személyesen nem vett részt az eseményen, tévén keresztül figyelte azt, és döntésének igazolását látta a képernyőn, amit Instagram-bejegyzésében követőivel is megosztott: „Hazug banda! Ezért nem mentem!”

„Hazug banda! Ezért nem mentem!” – írta Széki Attila, Curtis péntek este 24 órán keresztül elérhető Instagram-történetében, amelyben egy részletet osztott meg a pénteki demonstrációból, amit tévén keresztül nézett – szúrta ki a 24.hu.

A videón hallható, hogy „Orbán takarodj!”-ot skandál a tömeg, erre reagált a rapper. Bár a történetet péntek este tette közzé az előadó – tehát a 24 óra még nem telt le –, a bejegyzés már nem érhető el.

Nem csendesedik a botrány

Egy hete annak, hogy Novák Katalin és Varga Judit a kegyelmi botrány miatt lemondott. A Sándor-palota szerint az ügy ezzel lezárult, Orbán Viktor miniszterelnök ugyanakkor még nem szólalt meg a témában, noha a döntés magyarázatát továbbra is követelik a politikai és egyházi életben, valamint a civilek körében is.

„Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért” – címmel szervezett demonstrációt több youtuber péntek délután a Hősök terére a kegyelmi ügy kirobbanása, valamint Novák Katalin köztársasági elnök lemondása után. Az eseményekről az Index is részletesen beszámolt.

A tüntetés támogatóinak listájára az azt megelőző napokban több tucat celeb és influenszer neve is felkerült. Köztük Curtisé is, aki később Instagram-posztban határolódott el a kezdeményezéstől.

A pedofília minden formáját elutasítom, és azt is, ha a gyerekeket politikai célra akarják felhasználni. Nem adom a nevem semmi, ezzel a céllal szerveződő megmozduláshoz, tüntetéshez, politikai állásfoglaláshoz. Ahogyan eddig, így ezután is kiállok a gyermekek védelme mellett. Nem írtam alá semmit, és nem csatlakoztam semmilyen csoportosuláshoz. Arra kérek mindenkit, hogy ne éljen vissza a nevemmel semmilyen fórumon

– mellékelte posztjához a rapper, amelyen kisfiával látható.

Osváth Zsolt, az esemény egyik fő szervezője azt mondta: Curtis hazudott, amikor azt állította, nem adta a nevét a tüntetéshez. Curtis válaszában úgy reagált: szerinte éppen Osváth Zsolt az, aki hazudik. 

„Semmi ilyenről nem volt szó, nem mondasz igazat, azaz hazudsz! Teljesen kiforgatod, amit mondtam, amiről beszéltünk” – állítja Curtis, aki szerint a gyerekek a legfontosabbak, és pont Osváth Zsolt az, aki politikai ügybe rángatja bele őket.

A rapper szerint jobb lenne, ha az influenszer befejezné a sárdobálást, „és életében először valami olyasmire fordítaná az energiáit”, ami valóban jobbá teszi az emberek életét.

Rovatok