Index Vakbarát Hírportál

Kálmán Olga: Az évértékelő tökéletes alkalom arra, hogy Orbán Viktor befejezze a bujkálást

2024. február 17., szombat 11:36

Egy hete már, hogy lemondott Novák Katalin, miután bocsánatot kért K. Endre kegyelmi ügye miatt. Orbán Viktor miniszterelnök azóta nem nyilatkozott az eseményekről, valamint a DK igazságügyi minisztériumi értesüléseire sem reagált már négy napja. Kálmán Olga ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán.

„Orbán Viktor négy napja nem reagál a DK igazságügyi minisztériumi értesüléseire – Miért döntött úgy, hogy kegyelem jár K. Endrének?” – címmel tartott online sajtótájékoztatót Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője. 

A kegyelmi ügy botránya február elején robbant ki, amikor a nyilvánosság tudtára jutott, hogy Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott K. Endrének, aki falazott a bicskei gyermekotthon igazgatójának pedofil tettei kapcsán.

Ezt követően a köztársasági elnök lemondását követelték, Novák Katalin végül február 10-én távozott hivatalából. Csakúgy, mint Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter, aki szintén is távozott a közéletből.  

A kegyelmi botrány a közhangulatra is nagy hatással volt, február 16-án, pénteken több ezrek vonultak ki a Hősök terére, hogy részt vegyenek a többek között Pottyondy Edina és Gulyás Márton szervezésével létrejött tüntetésen, amelyről részletesen beszámoltunk ebben a cikkben.

A Demokratikus Koalíció is tüntetést szervezett, amelyre február 25-én kerül sor. 

Leleplezzük Orbán-pedofilhálózatát!

– áll Facebook-bejegyzésükben, amelyben arra biztatják szavazóikat, hogy minél többen vegyenek részt a megmozdulásban.

Kálmán Olgáék már négy napja várják Orbán Viktor válaszát

A DK frakciószóvivője a kegyelmi üggyel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót, amelynek fő apropója, hogy kiderítse, vajon miért dönthetett úgy a miniszterelnök, hogy kegyelem jár K. Endrének?

Kálmán Olga rövid sajtótájékoztatója elején kijelentette:

Orbán Viktor fejezze be a sunnyogást, álljon a magyarok elé, és mondja el az igazat.

A Demokratikus Koalíció szerint az évértékelő tökéletes alkalom Orbán Viktor számára, hogy magyarázatot adjon a kegyelmi ügyre. 

Rovatok