Index Vakbarát Hírportál

Feljelentették Márki-Zay Pétert

2024. február 18., vasárnap 15:41

Tényi István volt fideszes politikus bejelentést tett a rendőrségnél Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) EP-listavezetőjének kijelentése miatt. A hódmezővásárhelyi polgármester szombaton arról beszélt, hogy a kormánytagok „attól félnek, hogy lógni fognak″.

Tényi István közösség elleni uszítás bűntett gyanúja miatt tett feljelentést Márki-Zay Péter ellen – számolt be a Magyar Nemzet.

A lap szerint a volt fideszes politikus a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz fordult, miután a Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) szombati kampánynyitó eseményén Márki-Zay Péter azt mondta, hogy a kormánypárt tagjai rettegnek a bukástól, mert „attól félnek, hogy lógni fognak”. Tényi István úgy látja, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester kijelentése már nem fér bele a véleménynyilvánítási szabadságba.

Mint írtuk, szintén Tényi István volt, aki a rendőrséghez fordult Magyar Péter jogász kijelentései miatt, amelyek a Partizán műsorában hangzottak el. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) megerősítette, hogy az ügyben több bűncselekmény miatt is nyomoznak.

Tényi István február 14-én David Pressman miatt is közérdekű bejelentést tett, ebben az esetben a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál. A volt fideszes politikus a budapesti amerikai nagykövet káros közéleti szereplését kifogásolta. Szavai szerint „nem engedhetjük meg, hogy egy külföldről támogatott médiapolip befolyása miatt destabilizáció következzen be”.

Rovatok