Index Vakbarát Hírportál

Kubatov Gábor elmondta, mit gondol Magyar Péterről

2024. február 21., szerda 08:49

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke, a Fidesz pártigazgatója az új köztársasági elnökről, a főpolgármester-választásról és Magyar Péterről is kifejtette véleményét nemrég egy interjúban.

Kubatov Gábor a Blikk Talk! című beszélgetős műsorban a következő főbb kijelentéseket tette:

Kubatov Gáborral az Index 2023 szeptemberében készített interjút, amely ide kattintva érhető el.

Hogy áll most a Magyar Péter-ügy?

Magyar Péter a Partizánnak adott interjúban, valamint a Facebook is utalt arra, hogy már „ismeri” a titkosszolgálatok működését, és felidézett egy találkozót a miniszterelnök hivatalában. Ennek nyomán a sajtóban is elterjedt egy olyan narratíva, miszerint a titkosszolgálatok „megfenyegették” őt.

Mint beszámoltunk róla, kedden összeült a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága, ahol napirendre kerültek Magyar Péter állításai is. Az ülés után több résztvevő is azt állította, hogy a meghallgatáson elhangzottak tükrében semmilyen törvénytelen lépést nem követhettek el a titkosszolgálatok.

Műveleti feldolgozás nem zajlott Magyar Péterrel kapcsolatban, külső engedélyes eszköz használatára személyével összefüggésben nem került sor, illetve a hazai titkosszolgálatok egyetlen tagja sem folytatta le vele az általa említett személyes találkozót. Az ezzel ellentétes kijelentések nem fedik a valóságot

– írta az üggyel kapcsolatban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán.

Erre Magyar Péter szinte azonnal reagált – szintén közösségi oldalán –, a következőt írva: „Kocsis Máté, mint az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának fideszes tagja ma nagy dirrel-durral bejelentette, hogy hazugság, amit állítottam a Partizán-interjúban, és a titkosszolgálatok egyetlen tagja sem tárgyalt velem a Karmelita kolostorban. A probléma ezzel csak az, hogy én ilyet nem is állítottam soha.”

Borítókép: Kubatov Gábor (Fotó: MTI / Illyés Tibor)

Rovatok