Index Vakbarát Hírportál

Peren kívül megegyezett a GYSEV és a kirúgott vezérigazgató-helyettes

2024. február 24., szombat 10:58

A Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) vezérigazgató-helyettese pénteken peren kívül megegyezett a vállalattal, így értelmét vesztette a per, amelyet az osztrák minisztérium indított Hana Dellemann kirúgása miatt.

Mint arról az Index beszámolt, Lázár János tavaly novemberben kirúgta a GYSEV vezérigazgató-helyettesét, Hana Dellemannt, aki az ausztriai kirendeltséget vezette. Erre az osztrák szakminisztérium közölte, hogy Dellemannt indoklás nélkül menesztették, hozzátéve, hogy az eljárás helytelen és jogellenes, mivel az egyoldalú elbocsátás ellentmond a társaság jogi szerződéseinek, ezért Ausztria jogi lépéseket fog tenni.

Leonore Gewessler, Ausztria környezetvédelmi, közlekedési, innovációs és technológiai minisztere később a magyar bírósághoz fordult a GYSEV vezérigazgató-helyettesének kirúgása ügyében.

A Telex információi szerint azonban  a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettese pénteken peren kívül megegyezett a vállalattal. Az osztrák klímavédelmi minisztérium közleményében úgy fogalmazott, Hana Dellemann peren kívül megállapodott a társasággal, és bejelentette együttműködésük megszűnését.

A megegyezésről szóló hírben nem indokolták, hogy Hana Dellemann miért döntött a távozás mellett.

Rovatok